Goed om te weten

Huisregels, gewoonten of gewoon eh... goed om te weten.

Wij zijn open

Enrise is voor buitenstaanders een transparante organisatie. Semi-open. Je ziet niet alles, maar je krijgt wel veel mee, zeker als je weleens over de vloer komt. We delen onze kennis. Online in artikelen en op platformen. Offline in evenementen en meetups.

Op de werkvloer zelf zijn we open. We hebben geen afgesloten teamruimtes en de meeste mensen zijn heel benaderbaar. Behalve in focus-mode. 🙂 We delen ervaringen in Slack-kanalen, werkgroepen en in kennisdelingsessies.

We zijn zelfsturend. Om de juiste beslissingen te nemen beschikken we over de juiste stuurinformatie. Prestatiecijfers in uren en geld zijn inzichtelijk voor alle Enrisers, als ook cijfers rond kostenposten. Dit houdt zelfs in dat salarissen open zijn binnen Enrise.

We houden elkaar scherp, met eerlijkheid en vertrouwen als basis.

"We zijn zelfsturend. Dus hebben we ook de juiste gegevens nodig om te kunnen sturen."
Jeroen
"Kost je verbetering max 2 uur of minder dan € 200? Ga d’r voor!"
Martijn

Samen sterk

Succes in een zelfsturende organisatie is alleen haalbaar door samenwerken.

We werken in teams en opereren als collectief. We verwachten dan ook dat je een teamspeler bent en samen met ons werkt, viert, baalt en overwint.

Bij Enrise behandelen we elkaar met respect en vertrouwen. We spreken elkaar aan over wat stoort of beter kan volgens het principe 'ask first, judge later'.

Tevreden klanten, daar leven we van. In alles wat we doen zijn we vriendelijk naar klanten en leveren we minimaal de kwaliteit die zij verwachten. Een schepje erbovenop mag uiteraard altijd!

SAMEN BESLISSEN

Als Enriser beslis je mee. Je hebt evenveel zeggenschap als elke andere collega. Je mening is dus heel belangrijk op momenten dat collega's iets voorstellen ter verbetering van Enrise.

Positieve veranderkracht, dat is wat ons Enrisers bindt. Heb je zelf een idee voor verbetering? Kost het minder dan 2 uur of minder dan 200 euro? Bespreek het met je team of werkgroep en ga d’r voor! Meer tijd of geld nodig? Maak een S.M.A.R.T voorstel en plan een council, de Enrise-methode van besluitvorming. Het is de manier om je idee getoetst te krijgen en bezwaren weg te nemen.

"Ik bied je graag een luisterend oor of helpende hand. Wat we bespreken blijft tussen ons."
Rita

In voor- en tegenspoed

Ziek? Geef het voor 9.00 uur door aan je team en Support Office. Beter? Meld het direct aan Support Office, ook als je thuis werkt. Een mailtje aan secretariaat@enrise.com is voldoende. Daarmee kunnen zij je ziek en beter melden bij Capability, de verzuimadviseurs van Enrise.

Mocht je langdurig ziek zijn dan betaalt Enrise je de eerste 52 weken volledig door. Vanaf de 53e week wordt dit 70% van het loon.

Ben je ziek op vakantie in Nederland? Laat dat weten volgens dezelfde regels tijdens een normale werkdag. Langer dan 2 dagen ziek op vakantie in het buitenland? Meld het met een medische verklaring.

Raak je arbeidsongeschikt, dan werken we samen met de verzuimadviseurs van Capability. Info bij Support Office.

LUISTEREND OOR

Je kunt situaties in je leven hebben waarin het niet meezit. Lichamelijk of geestelijk. Thuis of op het werk. Dan is het goed om te weten dat we een vertrouwenspersoon hebben. In 'Bakkie met Rita' kun je met een kop koffie (of thee) bij Rita je zorgen uiten, je hart luchten, een probleem aankaarten of om advies vragen voor een te nemen stap.

Wat je bespreekt blijft tussen haar en jou. Als het nodig is om anderen in te schakelen voor hulp, gebeurt dat uiteraard alleen met jouw goedvinden.

Out of office

Wij vinden het belangrijk dat jij je rust en de tijd neemt om even niet met werken bezig te zijn. Dat helpt voorkomen dat je minder gemotiveerd raakt of zelfs ziek wordt. In je contract staan je vrije dagen.

VRIJE DAGEN EN VAKANTIE

Verlof nemen gaat in overleg met je team. Je kunt het aanvragen/registreren via Nmbrs. Zo houden we grip op de cijfers.

Bij een fulltime functie kun je tot 5 dagen opsparen voor volgend jaar. Maar… we zeggen het nog een keer; we vinden het echt belangrijk dat je ook zorgt voor rust in je hoofd en je lijf. En je collega's vinden het leuk als je geïnspireerd terug komt na een lekkere dag relaxen, sporten, klussen, een midweek eruit of je zomer- of wintersportavonturen deelt.

BIJZONDER VERLOF

Voor een huwelijk, bevalling of overlijden in je gezin of familie krijg je bijzonder verlof. Vraag Support Office naar de richtlijnen.

BODY & MIND

Bezoek aan dokter, tandarts, fysio of je life coach plan je bij voorkeur in de vroege ochtend, late middag of avond. Zo blijft er nog wat van je dag over en blijft samenwerken op de dag mogelijk.

"Gun jezelf de rust. Neem een dagje vrij om te sporten, een museum te bezoeken of een keer 's middags naar de bioscoop te gaan. "
Wendy
"Via het Enrise Portal kun je supereasy declaraties indienen met foto's van je bonnetjes."

Alexander

Reizen en kosten

In Nederland is er voor iedereen identificatieplicht. Zorg dat je altijd kunt aantonen dat jij jij bent met een ID-bewijs. Onderweg naar kantoor, een dagje bij een klant of waar dan ook.

Rijd je voor je werk? Dan doe je er alles aan om je rijbewijs te behouden en tijdig te vernieuwen.

Als je voor je werk een leaseauto nodig hebt, bespreek je dit met je team en voor de administratie ervan met Support Office.

Boetes voor overtredingen zijn altijd voor je eigen rekening, maar dat is superlogisch. Rij veilig!

DECLAREREN VAN REISKOSTEN

Voor woon-werkverkeer hanteren we de fiscaal maximale vergoeding van 19 cent per kilometer.

Ga je met eigen auto naar de klant, dan kun je 19 cent per gereden kilometer boven je woon-werkverkeer declareren.

Reis je met openbaar vervoer, dan kun je de werkelijk gemaakte kosten declareren. Abonnementen zijn ook mogelijk, overleg dat met je team.

Zonder bonnen en facturen van gemaakte reiskosten gelden de fiscale tarieven voor reiskostenvergoeding, dus doe jezelf niet tekort en zorg altijd voor een bon.

"Je eigen bedrijfje naast Enrise? Doen, daar groei je van! Maak wel heldere afspraken met je team. "

Pim

Helemaal het einde