A nice place for experts

In het voormalige hoofdkantoor van The Phone House aan de A1 ontwikkelden we een inspirerende werkplek voor mensen, teams en Enrise als geheel: A nice place for experts. In ons kantoor stimuleren we samenwerking door met z’n allen de vloer te delen. Een plek voor professionals die hier liever zijn dan thuis, bij wijze van spreken dan.

De opvallende gele entree zorgt dat je wordt ondergedompeld in de positieve merkkleur van Enrise. Binnen hebben we een kantoor waarin we elkaar als collega’s, klanten en relaties, ontmoeten en waar we met elkaar kunnen overleggen. Met werkplekken in teamverband en de mogelijkheid om geconcentreerd alleen te werken. Grote en kleine meetingruimtes met veel licht en goede schermen zorgen dat je snel alle neuzen dezelfde kant op hebt.

In de comfortabele huiskamer kun je informeel overleggen of mensen ontmoeten. Netflixen op de bank kan ook. Voor jonge moeders hebben we een afgesloten rustruimte, al mogen jonge vaders en oude moeders hier ook even een dutje doen. Natuurlijk is er een gameroom als effe-los-van-je-werk-plek. Bijna alle ruimtes hebben veel glas, groen en goede akoestische oplossingen, wat zorgt voor een aangename sfeer die energie geeft. Allemaal met zorg samengesteld met goede materialen van diverse productontwerpers en creatieve studio’s. Paradepaardje in het kantoor is onze multifunctionele Enrise Bistro. In de ochtend en middag een café, rond lunchtijd een kantine en in de avond een event space voor meetups, kennissessies en klantevenementen. Hier borrelen we op vrijdagmiddag, doen we JEM-Sessions, vieren we themafeestjes en andere gatherings. Via de Bistro kun je ook het dakterras op om wat zonnestralen te vangen, met je hoofd in de wolken te overleggen of een zalmpje te roken op de Big Green Egg.

"In ons kantoor stimuleren we samenwerking door met z’n allen de vloer te delen. Een plek voor professionals die hier liever zijn dan thuis. Bij wijze van spreken dan. :-)"

Linda

Lunch en Lekkers

Enrise zorgt voor je koffie. En thee, fris, fruit, koeken, lunch en ander lekkers. LUNCH

Tussen 12 en 13.30 uur kun je lunchen in de Bistro. ‘Bistrobaas’ Marion zorgt voor volop keuze in broodsoorten, beleg, soms een soepje, broodje worst, salades en dranken. Ons brood komt van een lokale warme bakker, al het andere komt van Jumbo. Mis je iets of wil je iets nieuws proberen? Geef je wensen door aan Marion zodat zij het in de bestelling van volgende week kan meenemen. Maak je iets op? Gooi verpakkingen weg. Na de lunch graag je gebruikte servies en bestek in de vaatwasser plaatsen. KOFFIE

Bij Enrise drinken we fairtrade-koffie van Redbeans, met een volle smaak die lekker lang blijft hangen. Dit zwarte goud komt uit een Redbeans-machine die na 120 kopjes aangeeft dat de lekbak vol is. Laat je door een collega een keer uitleggen hoe je dat leegt en je kunt het voortaan zelf. Geen koffie? Slack even naar #support-office.

We hebben twee machines, eentje in de gele pantry, de ander in de Bistro.

FRIS, FRUIT & KOEK Zowel in de gele pantry als in de bistro vind je diverse soorten fruit- en groentesnacks. Ook koeken, rijstwafels en repen. Voor de dorst is er een koelkast met frisdrank, Spa, energydrink en andere bubbels met of zonder suiker. En bier voor de borrel. Sappen en zuivel staan in de andere koelkast, bij de lunch-benodigdheden. KOSTEN Lunch en lekkers krijg je van Enrise, maar de belastingdienst stelt wel eisen aan de kosten. Daarom wordt een klein bedrag per dag ingehouden op je salaris. Hoge kosten zijn het niet, je krijgt er veel meer voor terug. En het scheelt je bammetjes van thuis mee te nemen. Liever een lunch buiten de deur? Die kosten zijn altijd voor jezelf. Lunchen met je klant, team of coach is wel declarabel.

JEM, KSS & Black

We zijn een open en transparante organisatie. We delen veel met elkaar. Drie insider-afkortingen die je moet kennen: JEM, KSS en Black. JEM LETTER Elke maand ontvang je de Enrise JEM Letter (Joyful Enrise Mail), een interne nieuwsbrief met updates vanuit elk team. Het is een luchtig overzicht van nieuws, lopende projecten en verhalen van collega's. JEM XL Eenmaal per kwartaal organiseren we de JEM XL. Elke editie wordt verzorgd door een ander team. Soms gaan we dieper in op de resultaten van de afgelopen tijd. We krijgen workshops met externe facilitators. Of we ontvangen een gastspreker met een bevlogen verhaal.

KSS We delen ook succesverhalen en learnings die specifieker ingaan op software-ontwikkeling. Tweewekelijks is er de KSS (Knowledge Sharing Session). Je kunt je slim gevonden oplossingen delen, nieuwe technieken showen, meepraten over praktijkcases en leren van elkaars processen.

ENRISE BLACK Elke eerste vrijdag van de maand is het na werktijd Enrise Black. Lekker informeel aan persoonlijke projecten werken. Om nieuwe dingen te leren, uit te proberen of om samen aan iets nieuws te bouwen. Enrise sponsort met pizza!

MEETUPS

Ben je lid van een lokale meetup? Enrise is graag locatiesponsor voor tech-meetups in de regio. We hebben weleens een PHP meetup over de vloer, een JavaScript meetup, Wordpress meetup, Laravel meetup en een Responsive Organizations meetup.

Tools

We hebben diverse online tools voor je dagelijkse werk, beschikbaar via portal.enrise.com. Wat je nodig hebt hangt af van je team en functie. Hierbij enkele apps en tools waar iedereen wat aan heeft.

Collectief geheugen

Hier vind je alles. En als je het niet vindt, voeg je het gewoon zelf toe. Van bedrijfscultuur tot meeting notes en van teamafspraken tot de resultaten uit onze werkgroepen. Ook alles wat je niet in dit boekje vindt, staat op Confluence.

Alles van Google

Je krijgt je eigen login voor je e-mail via Gmail, Google Calendar, samenwerken doen we in Google Drive en thuiswerken met Google Meet. Je kunt alles regelen vanuit je browser, maar je kunt ook een agenda- of mailapp kiezen.

Sneller dan mail

Chat met collega's 1-op-1 of in een groep. Abonneer je op voor jou relevante kanalen en werkgroepen. In #general delen we algemene zaken, in #random onze troep. Kanalen die beginnen met #domain- of #taskforce- zijn onze werkgroepen met specifieke onderwerpen.

Projectplanning

Jira is onze projectmanagementtool. Het bevat de backlogs en project boards van klanten, sprintplanning en urenregistratie.

Voor interne projecten gebruiken veel mensen liever Trello, dat minder compleet, maar wel toegankelijker is.

*********

URL’s en wachtwoorden bewaar je niet in een .txt, maar in credential manager Cricket. Veilig en wel zo handig als je in teamverband aan online producten werkt. Zo kan iedereen overal bij. Je kunt alleen in Cricket via het Enrise netwerk of van buitenaf via VPN.

Je job in cijfers

Je kunt in NMBRS checken of je nog op vakantie mag. 😉 Ook kun je hier je salarisstroken downloaden, verlof aanvragen en verjaardagen en verloven van collega’s inzien.

Relaties, leads en klanten

Onze sales single-point-of-truth is ons CRM-systeem Pipedrive. Relaties, leads en klanten vind je hier en worden actief bijgehouden door het sales- en marketingteam en de accountmanagers in de teams. Alle communicatie met (potentiële) klanten wordt hierin verwerkt en is toegankelijk voor iedereen.

Safety first

Thuis, in de trein of op het strand werken is geen probleem, zolang je maar een VPN-verbinding gebruikt met kantoor. Via vpn.enrise.com vind je de juiste software van Viscosity en bijbehorende instructies.

Open huishoudboekje

Weten hoe Enrise er financieel voor staat en wat de verwachting is voor komende maanden lees je terug in Visionplanner. Het bevat inkomsten en uitgaven per team en Enrise als geheel. Zo transparant als wat.

Digitale archiefkast

Een good-old fileserver voor interne documenten, bestanden en archief, zoals offertes, SLA-contracten, een Enrise Style Guide (met fonts, logo’s, foto’s en templates) en andere zaken die we graag op eigen servers houden als backup.

Pakketpoffer

Je ontvangt een mailtje als je pakket is afgeleverd en door wie het is aangenomen. Neem je zelf een pakket in ontvangst? Laat de geadresseerde weten dat zijn of haar pakket binnen is. Je trakteert als je op jaarbasis de meeste pakketjes op kantoor laat bezorgen.

Papierloos kantoor

Ja echt, soms moet je even iets printen. Gelukkig hebben we daar een full color printer voor die tot A3-formaat kan printen. Of alles digitaliseren tot PDF via de scanfunctie, rechtstreeks naar je mailbox. De printer is zichtbaar bij je netwerkinstellingen, dus je hebt 'm zo gekoppeld.

Alles voor elkaar?