Een nieuwe standaard

Met zelfsturing als organisatiemodel

Enrise groeit. En bij groei ontstaat de behoefte aan ‘controle’. Veel organisaties doen dat met het aanstellen van managers en directie. Bij Enrise laten we zien dat het anders kan. Wij geloven dat je zelf heel goed kan bepalen wat de beste manier is om je werk te doen en voor de klant, je collega’s en Enrise als bedrijf te zorgen. Jij krijgt nu dus ook de touwtjes in handen, je wordt medebeslisser van Enrise; een hele verantwoordelijkheid! We geloven ook dat deze verantwoordelijkheid je meer plezier en voldoening geeft in je werk, met alle positieve gevolgen van dien.

Zelfsturing bij Enrise

Bij Enrise hebben we een platte, overzichtelijke organisatiestructuur. Echt plat. Niks boven of onder jou.

We werken in zelfsturende teams waarbij iedereen als team en als individu verantwoordelijk is voor tevreden klanten, collega’s en de koers van Enrise.

Elk team heeft een eigen identiteit, een eigen marktpropositie en een eigen teamnaam. De naam wordt alleen intern gebruikt. Naar buiten communiceren we altijd als het collectief Enrise.

Enrise teams zijn gemaakt om flexibel te zijn: we stimuleren elkaar om teams te splitsen, te laten krimpen, op te heffen of juist nieuw te starten als je een tof idee hebt.

Enrise is een collectief van autonome teams, zonder centrale aansturing. We hebben vrijheid hoog in het vaandel. Sterker nog, het is een kernwaarde. We willen allemaal de vrijheid van meedenken, meepraten en meebeslissen over de dagelijkse processen en de koers van Enrise.

Zelfsturing maakt dat mogelijk.

“Door te kiezen voor een zelfsturende vorm van ondernemen dagen we elkaar uit om persoonlijk en zakelijk te groeien. We zoeken constant naar een nieuwe standaard van organiseren waarin we samen vooruit komen, ontwikkelen, 'enrisen'.”
Sjoerd

Kennismaken met zelfsturing

In je eerste maanden nodigen we je uit voor een Introductie Zelfsturing. In een sessie dompelen we je helemaal onder in wat zelfsturing is en wat het voor jou betekent als Enriser.

#durftevragen

We leren elke dag en groeien in zelfsturing, op weg naar de nieuwe standaard van organiseren. Jij dus ook. Wees leergierig, stel vragen, daag de gevestigde orde uit. Dat houdt ons allemaal scherp!

Nu al meer weten? Lees onze stories over zelfsturing.

Voorbij je functieprofiel

Als teamlid heb je niet alleen een verantwoordelijkheid naar je team, maar ook naar Enrise als geheel. Dat doen we in teamoverstijgende domeinen waarin je kunt bijdragen. Denk aan HR, recruitment, financiën, operationele zaken, sales en marketing. Welke rol jij pakt, stem je af binnen je team. Met afgevaardigden uit meerdere teams kom je samen tot processen en besluiten die het hele bedrijf aangaan. Bij Enrise ben je dus meer dan alleen je functieprofiel.

Bij Enrise ben je relatiebeheerder

Je werkt direct met klanten. Het is daarbij belangrijk dat je klant tevreden is en blijft. Goed relatiebeheer is essentieel daarin. Hoewel een rol accountmanagement daarvoor perfect is, ben jij als Enriser net zo verantwoordelijk voor de tevredenheid van de klant.

Bij Enrise ben je coach

We zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar. Bieden hulp waar nodig. Van een verhelderend koffiemomentje tot motiverende woorden om de stap te zetten die je al zolang wilt maken.

Bij Enrise ben je marketeer

Waar je ook komt en over Enrise praat, online en offline, daar ben je ambassadeur voor het merk. Jouw woorden en gedrag kunnen bijdragen aan positieve beeldvorming bij Enrise. Dat maakt je onbewust tot een echte Enrise-marketeer!

Bij Enrise ben je verkoper

We hebben een team dat jouw team helpt met sales. Maar dit team doet niets zonder jouw bijdrage. Zij gaan naar potentiële klanten met een afgevaardige uit het team. Soms met iemand die technisch sterk is, de andere keer met iemand die beter is in het managen van ontwikkelprocessen tussen klant en ontwikkelaar. Welk functieprofiel je ook hebt, op dit soort momenten ben je een echte verkoper.

Bij Enrise ben je jezelf

Hier kun je doen als thuis. Werk, ontspan, sport, kom en ga wanneer je wilt. In goed overleg natuurlijk. Doe wat goed voor jou en je collega’s is. Haal eens koffie voor elkaar. Zet je gebruikte servies zelf in de vaatwasser. Ruim je rommel op, zodat je je niet hoeft te schamen voor collega’s of als klanten op bezoek komen. Ben je thuis een rommelkont? Doe dan maar alsof je op je werk bent. 😉

Onze identiteit